Sverige Telefon:
Sverige Telefon:
Internationell telefon:
Kontakta Oss
Specialerbjudande - Produkter Bästa pris
Specialerbjudande - Produkter
Bästa pris

Särskild Cialis Original
Köp Nu
Totala summan SEK 0.00
Du beställer 0 föremål
Totala summan
SEK 0.00
Du beställer
0 items

Checka ut

Vilka Könssjukdomar Förekommer Bland Den Svenska Populationen Idag?

Sveriges Vanliga Könssjukdomar

Den vanligaste könssjukdomen i Sverige idag är utan tvekan Kondylom. Den smittar genom erotiskt umgänge och är väldigt svår allmängiltigt att skydda sig 100% mot. Man kan ta medicin i form av injektion eftersom det är påvisat vetenskapligt att kondom inte ger ett 100% skydd mot opassligheten.

De andra könssjukdomarna är följande, ordande i rangordning:  Gonorré, Klamydia, Syfilis och HIV. Om man anträder med Gonorré så smittar ohälsan genom att bakterier som kommer i kontakt med könsorganet men kan även smitta om man har sensuellt umgänge genom svalgen och ändtarmen.

Vidare så kommer Syfilis på tredje palts och även här orsakas smittan av en bakterie som smittar individen genom trivsamma aktiviteter med en partner som redan blivit smittad med Syfilis.

Näst sist så har vi genital herpes som är en typ av virus som smittar medelst gemytliga kontakter. Slutligen så har vi den allvarligaste typen av könssjukdom, nämligen HIV. Just HIV kräver ett helt kapitel för att kunna beskrivas detaljerat, men allomfattande så smittar krankheten medelst kroppsvätskor som sperma till exempel, men även genom blod. Man kan få smittan på andra sätt förutom samlag, men det är genom dessa som de flesta patienter blir besmittade idag.

Indikationer Vid Smitta

Vanliga könssjukdomar symptom inkluderar en del gemensamma nämnare. Om vi anstiftar med Kondylom så är typiskt tecken i skepnad av vårtor i underlivet men kan även förekomma vid öppningen av patientens anal. 

Herpes orsakar mestadels olika storlekar av blåsor som antingen kliar eller orsaker en outhärdlig svida runt munnen eller underlivet.

Klamydia ådagalägger sig oftast i skepnader av seida när man tömmer urinblåsan, flytningar från urinröret men även från ändtarmen kan förekomma.

Gonorré kan visa sig i skepnadsmässiga svidningar under tömningen av urinblåsan, men även flytningar från ändtarmen och urinröret förekommer.

Slutligen så har vi HIV som inte alltid är enkelt att identifiera utan att ta prover eftersom den partikulärt uppenbarar sig genom att ge influensa likande symptom några kalenderveckor efter att man blivit nedsmittad.

Könssjukdomar Som Smittar Genom Munnen

Man kan även få könssjukdomar från mun till könet men vetenskapligt så är det ett omdebatterat ämne då man inte riktigt hur det går till. Man har hittat en del bevis på det men det är idag inte helt klarlagt och kräver mer forskning.

Hur Förs Smittan Vidare?

Så, hur smittar könssjukdomar egentligen? Gemensamt för alla typer av könssjukdomar är att de smittar oftast genom sensuellhetsaktiviteter. Vissa typer av intimitetsumgänge är mer riskfyllda än traditionella, så som anal sex, men överlag gäller det att man skyddar sig med olika preventivmedel om man ska vara på den säkra sidan.

Den Brukligaste Inkubationstiden

När det kommer till inkubationstidkönssjukdomar så har även alla sjukdomarna olika inkubationstider. Om vi inleder med den ordinära könssjukdomen idag, Kondylom, så tar det allt från några månader till ett antal år innan man märker av de första indikationsvarningarna.

Tiden från att man drabbas av Gonorré till att man får yttring är relativt kort jämfört med andra könssjukdomar och tecken på att man har det demonstrerar sig allenast efter några dagar. Klamydia yttringar uppvisas efter allena några dagar upp till flera sjudagarsperioder.

När det kommer till Syflis så är inkubationstiden från två till fyra kalenderveckor. Slutligen så har vi HIV som uppvisar tecken på smitta från en upp till fyra sjudagarsperioder.

Hur Vet Du Om Du Drabbats?

Tecken på att du blivit smittad med något du inte önska är oftast främmande förändringar i kroppen, vilket gör att man i många fall kan relatera till ett viss umgänge och på det sättet bli medveten om vad man smittats av.